Lucia

Når man er så treg å oppdatere bloggen sin, og ikke en gang får med seg kommentarer lagt inn for to måneder siden, så kan man vel egentlig bare slutte å blogge? Ikke rare grunnen for folk å gå inn og sjekke om det har skjedd noe nytt siden sist i hvert fall… Jeg skjønner at det er fare for at jeg gjør en uopprettelig skade for lesertallene med å være så treg! Vel vel.

I dag er det 13 desember og det herlige med det, er at man kan feire Santa Lucia med å spise lussekatter og ta glitter i håret. Her er oppskrift på verdens aller beste lussekatter som jeg lager hvert år:

Lussekatter

1 pk fersk gjær eller 1 1/2 pk tørrgjær
3 dl melk
125 gram sukker
125 gram smør
700 g hvetemel (ca 1 liter)
0,5-1 gram Safran
1 egg
1/4 ts salt

Smelt smør og ha i melken, skal bli lunken. Støt safranen og ha det i melkeblandingen. Bland alt det tørre. Visp egget med salt og ha det i det tørre sammen med melkeblandingen. Blandes godt noen minutter i kjøkkenmaskin. Heves. Bak ut lussekattene etter fantasimetoden, og etterhev. Stekes på 220 grader i 8-10 minuter. Jeg får 35 små lusser av denne deigen.

Bildet viser forøvrig den andre julebaksten vi har tenkt å lage her i huset, nemlig pepperkaker med deig kjøpt på Ikea… 🙂

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s